×

Participant

Organiser

Pada tahun 2020, Larian Marathon jambatan Pulau Pinang akan diubah menjadi Larian Maya. Yang Shunxing: pendaftaran percuma akan dibuka pada bulan Oktober

2020 penang bridge marathon vr

"2020 Penang Bridge Marathon" akan diubah menjadi larian maya (Virtual Run). Di samping itu, pemain yang telah mendaftar untuk pertandingan tahun ini tidak akan menerima bayaran balik, dan kelayakan mereka secara automatik akan dipindahkan ke acara 2021.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Pelancongan, Tempat Bersejarah, Kebudayaan dan Kesenian Pulau Pinang Yang Shun Hing mengatakan bahawa kerana wabak pneumonia mahkota baru dan lanjutan tempoh pemulihan negara hingga akhir tahun ini, "Maraton Jambatan Pulau Pinang 2020" akan digantikan dengan "larian maya" khas. "Aplikasi mudah alih" (Aplikasi Jalankan Maya), diselaraskan dengan peserta global dalam talian.

Dia mengatakan bahawa melalui larian maya "Penang Bridge Marathon" 2020, titik permulaan pelari dapat berada di mana saja, dan mereka mesti dijejaki melalui Internet dan GPS melalui aplikasi mudah alih.

………………….
Tamatkan perlumbaan dalam masa 48 jam
…………………… ..

Dia menunjukkan bahawa pelari maya perlu melengkapkan jadual dalam masa 48 jam mengikut waktu Malaysia, iaitu pada 21 November, bermula jam 12 pagi dan berakhir pada 22 November jam 11:59 tengah malam.

Dia mengatakan bahawa kumpulan yang mengambil bahagian akan bertahan sejauh 10 kilometer, 21 kilometer (setengah maraton), dan 42 kilometer (maraton penuh). Peserta larian maya boleh memilih untuk mengambil bahagian dalam lebih dari 1 kategori, dengan syarat semua perlumbaan mesti diselesaikan dalam masa 48 jam.

Dia mengatakan bahawa larian maya ini tidak memberikan Pingat Finisher, tetapi mereka yang berjaya menamatkan perlumbaan dalam 1.5 jam (10 kilometer), 3.5 jam (setengah maraton), dan 7 jam (maraton penuh) akan mendapat Perakuan elektronik.

Dia menambah bahawa kerana peserta di seluruh dunia bersaing dalam lingkungan dan iklim yang berbeza dan menghadapi faktor yang berbeza, tidak ada hadiah untuk menunjukkan keadilan.


Yang Shunxing mengumumkan bahawa "2020 Penang Bridge Marathon" akan diubah menjadi larian maya (Virtual Run).

………………………………… ..
Peserta asal perlu mendaftar semula untuk pertandingan maya
. …………………………………….

Dia menunjukkan bahawa menjalankan maya di atas akan mula menerima pendaftaran percuma pada bulan Oktober. Adapun "aplikasi telefon bimbit berjalan maya" untuk penjejakan, ia dapat dimuat turun dari bulan Oktober.

Dia mengatakan bahawa peserta yang telah mendaftar untuk "Penang Bridge Marathon 2020" harus mendaftar lagi jika mereka ingin mengambil bahagian dalam larian maya.

Dia terus terang mengatakan bahawa jumlah peserta dalam larian maya mungkin lebih sedikit daripada maraton fizikal, dan mereka mengharapkan 3.000 orang untuk turut serta.

Bagi "Penang Bridge Marathon 2020" yang telah didaftarkan lebih awal, terdapat 7,000 peserta.

………………………………
Tidak ada bayaran balik untuk yuran pendaftaran tahun ini
…………………………

Dia juga menyebutkan bahawa peserta yang awalnya mendaftar untuk "Penang Bridge Marathon 2020" tidak akan menerima bayaran balik, dan kelayakan mereka secara automatik akan dipindahkan ke "Penang Bridge Marathon 2021". Sekiranya mereka tidak dapat mengambil bahagian dalam acara 2021, mereka dapat Cari seseorang untuk bermain.

……………………………………
Perincian pertandingan fizikal akan diumumkan pada Januari tahun depan
…………………………………………

Dia mengatakan bahawa untuk tarikh perlumbaan "2021 Penang Bridge Marathon", pengumuman lebih lanjut akan dibuat pada Januari tahun depan, bergantung kepada keadaan wabak pneumonia mahkota baru.

………………………… Sebagai
tindak balas kepada Kempen Jeruk untuk Kekerasan Rumah Tangga
…………………………

Dia menyebut bahawa bersempena dengan kempen kebangkitan anti-rumah tangga "Penang Goes Orange" pada bulan November, perkataan "menjalankan maya pada tahun 2020" terutama berwarna oren, dengan tag tema #PBIMVR dan # RUNNINGAGAINSTCOVID19.

Dia mengatakan bahawa ini terutama untuk mengingatkan semua orang bahawa semasa memerangi wabak itu, mereka juga ingat untuk bertindak balas terhadap gerakan kebangkitan anti-rumah tangga.

………………………………….
Zhang Junyi: Baru-baru ini, kami akan memperkenalkan Aplikasi berjalan maya
…………………………………………

Pengurus projek "Penang Bridge Marathon 2020" Zhang Junyi mengatakan bahawa "Virtual Running Mobile App" akan diperkenalkan pada minggu ketiga bulan September.

Dia mengatakan bahawa aplikasi mudah alih ini berbeza dengan sistem penentududukan global yang lain, seperti GARMIN.

"Sistem umum dapat menghentikan sementara waktu perlumbaan, dan kemudian memilih untuk melanjutkan. Namun, aplikasi mudah alih berjalan maya yang akan diperkenalkan tidak dapat menghentikan waktu perlumbaan. Walaupun para peserta berhenti untuk makan, waktu akan terus dihitung."

Dengan kata lain, setelah para peserta memulakan "Aplikasi Mudah Alih Berlari", mereka mesti melengkapkan jadual perlumbaan.

Hadirin pada sidang media pada hari itu termasuk: Chen Jingjing, pengarah projek pembangun aplikasi mudah alih "Runners Unite".

Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati laman Facebook "Penang Bridge Marathon": https://www.facebook.com/penangbridgemarathon

 

Article taken from https://www.buletinmutiara.com